Pensiunea Felix

Locuri de vizitat

Mai jos regasiti locurile de vizitat in statiunea Govora, dar si in vecinatatea acesteia

800m / mers pe jos

Parcul Balnear Govora

Parcul stațiunii este cea mai spiritualizată zonă a stațiunii, aici fiind amplasate cele mai multe monumente arhitectonice şi comemorative, trăind într-o perfectă simbioză cu cele ale naturii.

800 m / mers pe jos

Izvorul Ferdinand

Izvorul ”Ferdinand„ se găseşte în parcul balnear, pe malul drept al pârâului Hinţa, în zona cea mai bogată în ape minerale sulfuroase. Băile Govora este a doua staţiune din Europa unde coexistă 2 tipuri de ape: apa minerala iodatat şi apa minerala sulfuroasa.

500 m / mers pe jos

Strandul Balnear cu Iod

Este situat intr-o zona frumoasă cu multă verdeaţă la intrarea in oraşul Băile Govora si la o distanţă de 17 km de oraşul Ramnicu Vâlcea.

65 min /110 minute

Parcul National Cozia

Parcul Național Cozia se găsește în partea central-sudică a Carpaților Meridionali

40 km / 80 minute

Parcul National Buila-Vanturarita

Masivul Buila – Vanturarita este situat in partea central-nordica a Judetului Valcea si face parte din Muntii Capatanii.

24km / 29 minute

Cheile Bistritei

Cheile Bistriței se află pe valea râului cu același nume. Acesta a reușit să ”spargă” zidul de calcar ce-i stătea în cale și să iasă la lumină chiar în spatele mănăstirii.

43 min / 80 minute

Varful lui Roman

La o altitudine de aproape 1700m, undeva în inima Munților Căpățânii, în golul alpin, „Vârful lui Roman” promite să devină una dintre cele mai importante stațiuni montane ale țării noastre în viitorul apropiat.

50 km / 55 minute

Podgorii Dragasani / Crame

Podgoria Drăgășani face parte din regiunea viticolă a dealurilor Munteniei și Olteniei și este cea mai veche podgorie a Olteniei.

48km / 55 minute

Pestera Polovragi

Situată departe de noxele marilor orașe, dar și de poluare, Peștera Polovragi este un loc marcat de istorie, dar și de un iz de legendă

52km / 60 minute

Pestera Muierilor

eștera Muierilor (sau Peștera Muierii ) se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei

24 km / 30 minute

Pestera Liliecilor

Peștera Liliecilor, monument al naturii, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN, situat în județul Brașov, pe teritoriul administrativ al comunei Moieciu

25km / 30 minute

Culele de la Maldaresti

Cula Duca a fost construita in anul 1818 de catre Gheorghita Maldarescu, avand inscriptia 1827, anul executarii stucaturilor, in tencuiala cladirii.

15km / 19 minute

Muzeul Trovantilor

Muzeul Trovanților este un muzeu în aer liber, aflat în Costești, la 7 km de Horezu, în județul Vâlcea.

41 km / 45 minute

Muzeu Nicolae Balcescu

Memorialul Nicolae Balcescu, este un complex muzeal unde vizitatorii se întorc în timp pentru a “retrăi” clipe frumoase alături de unul dintre reprezentanţii de marcă ai generaţiei paşoptiste

13km / 18 minute

Park Aventura Buridava

„Park Aventura Buridava” este o destinație captivantă situată într-un peisaj pitoresc, perfectă pentru aventurieri de toate vârstele.

13km / 18 minute

Manastirea dintr-un Lemn

Cea mai veche mărturie despre apariția mănăstirii într-un ținut de un farmec deosebit, la margine de pădure seculară cu stejari asemeni, ne vine din însemnările călătorului pe meleagurile Țărilor Române

5 km / 6 minute

Manastirea Govora

Mănăstirea Govora este o mănăstire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi mănăstiri din Țara Românească

14km / 20 minute

Manastirea Surpatele

Mănăstirea Surpatele, cu hramul „Sfânta Treime”, străjuiește de veacuri pe valea Otăsăului, la poalele pădurii, într-un cadru natural binecuvântat de Dumnezeu, la doar 3 km de Mănăstirea Dintr-un Lemn.

28km / 39 minute

Mănăstirea Arnota

Mănăstirea Arnota este un lăcaș de cult ortodox din România care aparține de Arhiepiscopia Râmnicului. Este situată în satul Bistrița (comuna Costești) din județul Vâlcea.

42 km / 51 minute

Manastirea Cozia

Mănăstirea Cozia este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare.

30km / 50 minute

Schitul Iezer

Asezamantul monahal de la Iezer sta in stransa legatura cu viata Sfantului Antonie de la Iezeru Valcea, care a sihastrit pe aceste meleaguri, intr-o pestera ascunsa.

Close
Close