Locuri de vizitat
Mai jos regasiti locurile de vizitat in statiunea Govora, dar si in vecinatatea acesteia
Parcul Balnear Govora
Parcul stațiunii este cea mai spiritualizată zonă a stațiunii, aici fiind amplasate cele mai multe monumente arhitectonice şi comemorative, trăind într-o perfectă simbioză cu cele ale naturii.
Izvorul Ferdinand
Izvorul ”Ferdinand„ se găseşte în parcul balnear, pe malul drept al pârâului Hinţa, în zona cea mai bogată în ape minerale sulfuroase. Băile Govora este a doua staţiune din Europa unde coexistă 2 tipuri de ape: apa minerala iodatat şi apa minerala sulfuroasa.
Strandul Balnear cu Iod
Este situat intr-o zona frumoasă cu multă verdeaţă la intrarea in oraşul Băile Govora si la o distanţă de 17 km de oraşul Ramnicu Vâlcea.
Parcul National Cozia
Parcul Național Cozia se găsește în partea central-sudică a Carpaților Meridionali
Parcul National Buila-Vanturarita
Masivul Buila – Vanturarita este situat in partea central-nordica a Judetului Valcea si face parte din Muntii Capatanii.
Cheile Bistritei
Cheile Bistriței se află pe valea râului cu același nume. Acesta a reușit să ”spargă” zidul de calcar ce-i stătea în cale și să iasă la lumină chiar în spatele mănăstirii.
Varful lui Roman
La o altitudine de aproape 1700m, undeva în inima Munților Căpățânii, în golul alpin, “Vârful lui Roman” promite să devină una dintre cele mai importante stațiuni montane ale țării noastre în viitorul apropiat.
Podgorii Dragasani / Crame
Podgoria Drăgășani face parte din regiunea viticolă a dealurilor Munteniei și Olteniei și este cea mai veche podgorie a Olteniei.
Pestera Polovragi
Situată departe de noxele marilor orașe, dar și de poluare, Peștera Polovragi este un loc marcat de istorie, dar și de un iz de legendă.
Pestera Muierilor
eștera Muierilor (sau Peștera Muierii ) se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei
Pestera Liliecilor
Peștera Liliecilor, monument al naturii, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN, situat în județul Brașov, pe teritoriul administrativ al comunei Moieciu
Culele de la Maldaresti
Cula Duca a fost construita in anul 1818 de catre Gheorghita Maldarescu, avand inscriptia 1827, anul executarii stucaturilor, in tencuiala cladirii.
Muzeul Trovantilor
Muzeul Trovanților este un muzeu în aer liber, aflat în Costești, la 7 km de Horezu, în județul Vâlcea.
Muzeu Nicolae Balcescu
Memorialul Nicolae Balcescu, este un complex muzeal unde vizitatorii se întorc în timp pentru a “retrăi” clipe frumoase alături de unul dintre reprezentanţii de marcă ai generaţiei paşoptiste
Park Aventura Buridava
“Park Aventura Buridava” este o destinație captivantă situată într-un peisaj pitoresc, perfectă pentru aventurieri de toate vârstele.
Manastirea dintr-un Lemn
Cea mai veche mărturie despre apariția mănăstirii într-un ținut de un farmec deosebit, la margine de pădure seculară cu stejari asemeni, ne vine din însemnările călătorului pe meleagurile Țărilor Române
Manastirea Govora
Mănăstirea Govora este o mănăstire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi mănăstiri din Țara Românească
Manastirea Surpatele
Mănăstirea Surpatele, cu hramul “Sfânta Treime”, străjuiește de veacuri pe valea Otăsăului, la poalele pădurii, într-un cadru natural binecuvântat de Dumnezeu, la doar 3 km de Mănăstirea Dintr-un Lemn.
Mănăstirea Arnota
Mănăstirea Arnota este un lăcaș de cult ortodox din România care aparține de Arhiepiscopia Râmnicului. Este situată în satul Bistrița (comuna Costești) din județul Vâlcea.
Manastirea Cozia
Mănăstirea Cozia este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare.
Schitul Iezer
Asezamantul monahal de la Iezer sta in stransa legatura cu viata Sfantului Antonie de la Iezeru Valcea, care a sihastrit pe aceste meleaguri, intr-o pestera ascunsa.